У МЗС РФ розповідають послам, що Україна готує на Донбасі «силову операцію»

У МЗС РФ розповідають послам, що Україна готує на Донбасі «силову операцію»

Укрінформ
У бесіді заступника голови МЗС Російської Федерації Григорія Карасіна з послами Німеччини було заявлено, що нібито на Донбасі «українськими військовими готується силова операція».

Повідомлення про це з'явилося на сайті відомства.

«З російського боку було сказано, що на тлі пробуксовки переговорного процесу особливу тривогу в Москві викликає нарощування останнім часом активності Збройних сил України і добровольчих батальйонів на лінії зіткнення. Загострення обстановки відзначають і спостерігачі СММ ОБСЄ. В наявності, всі симптоми того, що українськими військовими готується силова операція», - сказано в повідомленні.

При цьому події на тимчасово окупованих територіях черговий раз названі «внутрішньоукраїнськими».

Москва заявила, на що розраховує: «Німецькі та французькі партнери зможуть вжити свій вплив для впливу на Київ для того, щоб не допустити військового сценарію, що загрожує серйозною дестабілізацією в регіоні».

Як повідомлялося, тільки за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових дій загинули двоє українських військових і 10 отримали поранення. На Луганському напрямку зафіксовано три обстріли за добу. На Донецькому зафіксовано 29 обстрілів, 16 з них - з мінометів, також вперше за багато днів противник застосував реактивні установки "Град-П", відомі як "Партизан". На Маріупольському напрямку зафіксовано застосування гаубиць 152-мм калібру. Тут також нарахували 29 обстрілів, 16 з яких - з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-