Ситник прокоментував обшуки в адвокатів Онищенка

Ситник прокоментував обшуки в адвокатів Онищенка

Укрінформ
Детективи НАБУ проводять обшуки в адвокатів нардепа Олександра Онищенка через підозру у причетності до корупційної схеми.

Про це заявив журналістам керівник НАБУ Артем Ситник після засідання антикорупційного комітету ВР, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми не обшукуємо адвоката, ми обшукуємо приміщення особи, яка причетна до корупційної схеми. Якщо адвокат сидить і рухає кошти по рахунках фіктивних підприємств - це не підпадає під адвокатську діяльність. Тому детектив дійшов висновку, що тут необхідно провести обшук і вилучити сліди цієї діяльності. Нічого спільного ця діяльність з адвокатською діяльністю не має", - сказав Ситник.

Як повідомлялося, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Олександра Онищенка. За даними слідства, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через "псевдобіржі", що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд гривень.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення.

На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що перебуває в Австрії і готується до Олімпіади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-