Норвегія підтримує реформи в Україні - міністр Бренде

Норвегія підтримує реформи в Україні - міністр Бренде

Укрінформ
Норвегія надаватиме підтримку реформам, які відбуватимуться в Україні.

Про це сказав у середу міністр закордонних справ Норвегії Берге Бренде під час спільної з главою МЗС України Павлом Клімкіним прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми надаватимемо підтримку всім реформам. Ми раді, що економіка України почала зростати. Хоча це зростання поки в один відсоток, але ми раді такому зростанню. Адже країна веде реформи в умовах конфлікту і агресії, з якою має боротися на Донбасі", - сказав Бренде.

Він додав, що країна також надає допомогу внутрішньо переміщеним особам в Україні. "Ця допомога має тривати. Адже велика кількість людей змушена була покинути домівки. Це, а також жертви та поранені люди свідчать про серйозні наслідки дестабілізації Донбасу внаслідок дій Росії", - сказав Бренде.

Глава МЗС нагадав, що в середині жовтня запланований візит Президента Петра Порошенка в Осло, під час якого глава держави проведе переговори з прем'єр-міністром Норвегії.

Бренде окремо наголосив, що його країна підтримує зусилля МЗС України у Мінському процесі, але при цьому залишаються важливими умови врегулювання, серед яких - припинення агресії та виведення російських військ та техніки з Донбасу, повернення Україні контролю на всій протяжності українсько-російського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-