Клімкін заявив, що ватажки

Клімкін заявив, що ватажки "Л/ДНР" легітимізації не дочекаються

Укрінформ
Проросійські ватажки на Донбасі не отримають легітимності за жодних умов.  

Про це сказав у середу глава МЗС України Павло Клімкін на спільній з міністром закордонних справ Норвегії Берге Бренде прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донбас - це не просто територія, це люди. Більше двох років вони перебувають під шаленою російською пропагандою. Перш за все, ми маємо завоювати прихильність цих людей. Ми готові надати можливості самоврядування. Але вони - для українського Донбасу, щоб мешканці могли повернутися до мирного життя, а не для легітимізації тих, хто був приведений до влади внаслідок втручання Росії та дій російських військ", - сказав Клімкін.

За його словами, легітимізація тих, хто зараз очолює самопроголошені утворення на Донбасі, може "зацементувати" статус Донбасу як протекторату Росії.

"Перед виборами нам потрібна тотальна деескалація, виведення російської зброї і найманців, поновлення контролю над кордоном. Тоді ми зможемо піти послідовним політичним шляхом та надати мешканцям Донбасу можливість для самоврядування, для того, щоб будувати власне життя, що має бути результатом вільних та справедливих виборів", - сказав Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-