Холодницький просить дозволити НАБУ телефонне прослуховування

Холодницький просить дозволити НАБУ телефонне прослуховування

Укрінформ
Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький закликає Верховну Раду підтримати законопроект, який дозволить Національному антикорупційному бюро прослуховувати чиновників.

Про це він написав у середу на своїй сторінці у Facebook.

"Я звертаюся до народних депутатів з проханням підтримати законопроект №4812, який дає НАБУ право самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку. Цей законопроект не поширюється на всіх громадян, а тільки на фігурантів кримінальних проваджень, що належать до підслідності Нацбюро, тобто ТОП-посадовців", - написав Холодницький.

Холодницький наголосив, що можливість самостійно прослуховувати телефони необхідна НАБУ, щоб прискорити слідчий процес і запобігти витоку інформації, а також з метою забезпечення незалежності нових правоохоронних органів від старої системи.

Керівник САП також зауважив, що пункт про автономне прослуховування для НАБУ прописаний у новому тексті меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом.

"Ми вже бачимо перші результати роботи САП та НАБУ. Ми сумлінно щоденно робимо свою роботу. Однак нам необхідна справжня незалежність", - підкреслив Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-