У Клімкіна вітають ухвалення резолюції ОБСЄ щодо Криму

У Клімкіна вітають ухвалення резолюції ОБСЄ щодо Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України привітало ухвалення ПА ОБСЄ українських резолюцій "Порушення прав людини та основоположних свобод в АРК та м. Севастополь" та "Тридцята річниця Чорнобильської катастрофи".

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"МЗС вітає ухвалення 25 щорічною сесією Парламентської Асамблеї (ПА) ОБСЄ 5 липня ц.р. двох важливих резолюцій, ініційованих членами Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ - "Порушення прав людини та основоположних свобод в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" і "Тридцята річниця Чорнобильської катастрофи", які ввійшли до Тбіліської Декларації, ухваленої за підсумками роботи Асамблеї", - йдеться у повідомленні.

Як зауважили у відомстві, резолюція "Порушення прав людини та основоположних свобод в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" вкотре підтвердила факт здійснення Росією збройної агресії проти України, рішуче засудила анексію Кримського півострова та порушення Росією як державою-окупантом основоположних прав людини в окупованому Криму, зокрема, заборону Меджлісу кримськотатарського народу, застосування політичних репресій проти кримських татар й етнічних українців, у тому числі викрадення, вбивства, тортури, тюремні ув’язнення тощо. Резолюція також закликала Росію звільнити всіх незаконно ув’язнених громадян України.

Резолюція "Тридцята річниця Чорнобильської катастрофи" підкреслює необхідність продовження на національному та міжнародному рівнях докладання зусиль з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, зменшення її впливу на здоров’я населення, послаблення її екологічних, соціальних та економічних наслідків та відновлення постраждалих від радіації територій.

МЗС також привітало ухвалення резолюції Загального Комітету ПА ОБСЄ з політичних питань та безпеки, у якій чітко засуджується факт російської збройної агресії проти України, а також міститься заклик до розгортання міжнародної миротворчої операції під егідою ООН та ОБСЄ та продовження економічних і політичних санкцій проти РФ до повного виконання Мінських домовленостей і припинення незаконної окупації Криму.

Важливим результатом 25 сесії ПА ОБСЄ для України стало також обрання її представника - голови української парламентської делегації, народного депутата України Артура Герасимова заступником керівника Загального Комітету ПА ОБСЄ з економічних питань, науки, технологій та навколишнього середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-