Дрони й радари: Чалий розповів про нову військову допомогу від США

Дрони й радари: Чалий розповів про нову військову допомогу від США

Укрінформ
США у наступній військовій допомозі нададуть Україні нові партії контрбатарейних радарів, безпілотники і засоби захищеної комунікації.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив посол України в США Валерій Чалий.

"Наступні партії (контрабатрейних радарів - ред.) також будуть, ми очікуємо - не буду вказувати, коли, - але це будуть безпілотні апарати, засоби захищеної комунікації, сучасне оборонне обладнання, яке дозволить у поєднанні з нашими можливостями летальної зброї дійсно підвищити боєздатність Збройних сил", - сказав він.

2 липня США передали Україні 14 радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби. Ці радари можуть по траєкторіях снарядів, ракет або мін визначати місце перебування зброї противника.

Чалий також зазначив, що в бюджеті США цього року запланована найбільша в історії сума на допомогу Україні.

"Це понад 600 мільйонів доларів, з яких 330 на сферу безпеки і оборони, 50 на летальну зброю - на це немає рішення Білого дому, але така можливість є", - сказав посол.

Президент України Петро Порошенко висловлював сподівання, що за результатами саміту Україна - НАТО буде погоджений комплексний пакет допомоги Києву. За його словами, цей документ буде спрямований на зміцнення оборони України за допомогою "потужніших структур безпеки".

Ці сподівання підтвердив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. За його словами, політична й практична допомога Україні з боку Північноатлантичного союзу на саміті НАТО у Варшаві вийде на новий рівень.

Саміт НАТО відбудеться у столиці Польщі Варшаві 8-9 липня. Серед запрошених є й президент України Петро Порошенко. Він, зокрема, візьме участь у засіданні Комісії Україна - НАТО на найвищому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-