Геращенко сказала, про що у понеділок говорили в Мінську

Геращенко сказала, про що у понеділок говорили в Мінську

Укрінформ
На сьогоднішній зустрічі гуманітарної підгрупи в Мінську обговорювались питання порушення прав дітей та обміну заручників за формулою 25 на 50 в Донбасі.

Про це розповіла в ефірі ток-шоу на одному з українських телеканалів в понеділок перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На окупованих територіях в нас залишається 112 наших громадян, в Росії в нас залишається, якщо не говорити про кримських татар, 10 наших політв’язнів і, власне, їх звільнення є справою честі для України. І про це ми сьогодні говорили на Мінській підгрупі», - розповіла Геращенко.

Вона ще раз наголосила, що українська сторона готова «передати іншій стороні 50 осіб, яких вони запитували, задля звільнення 25 заручників, місце знаходження яких нам зрозуміле».

Також Україна висловила готовність передати 8 людей, яких минулого тижня затримали під Широкиним.

Також заступник голови ВР наголосила, що друге питання, яке обговорювали на засіданні підгрупи, стосувалося прав дітей, які порушуються в зоні конфлікту.

«Ми дуже гостро поставили питання і незаконного вивезення українських дітей, сиріт до Російської Федерації... Ми вимагаємо надати інформацію щодо цих дітей», - зазначила Геращенко.

Так само гостро, за її словами, ставилося питання щодо недопуску дитячих гуманітарних організацій, зокрема, ЮНІСЕФ, до сиротинців на окупованих територіях.

Як раніше повідомляло агентство, Україна готова до обміну заручниками «50 на 25».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-