Лещенко прогнозує, що Рада не дасть арештувати Онищенка

Лещенко прогнозує, що Рада не дасть арештувати Онищенка

Укрінформ
Народний депутат Сергій Лещенко прогнозує, що Верховна Рада України завтра проголосує за притягнення Олександра Онищенка до відповідальності, але не дасть згоди на його арешт.

Про це він написав у понеділок на своїй сторінці у Facebook

"Мій прогноз такий, що завтра в парламенті буде катастрофа - проголосують за згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, але не дадуть голосів за його затримання та арешт. А воно працює тільки у зв'язці, бо без дозволу на затримання та арешт не існує жодного способу впливу на депутата", - написав Лещенко.

Він вважає, що таким чином парламент "увімкне механізм кругової поруки", і Онищенко уникне відповідальності. 

"Рада доведе свій статус закритого елітарного клубу, члени якого мають недоторканність від будь-якого кримінального переслідування", - зазначив Лещенко.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що готовий оголосити про підозру Онищенку та передати до суду обвинувальний акт одразу після того, як Верховна Рада дасть згоду на арешт народного депутата. 

За інформацією Генерального прокурора України Юрія Луценка, Онищенко заволодів 40 млрд гривень через "газові схеми" в Укргазвидобуванні. 

Роль народного депутата Онищенка та кожного із 20 його поплічників, а також мільярдні суми збитків, що спричинила державі організована ними "газова схема", детально описані на 80 сторінках подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт, підготовленого антикорупційною прокуратурою та направленого до Верховної Ради генеральним прокурором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-