У Комітеті регіонів позитивно оцінюють реформу децентралізації в Україні

У Комітеті регіонів позитивно оцінюють реформу децентралізації в Україні

Укрінформ
В інституції ЄС – Європейському комітеті регіонів – позитивно оцінюють реформу, яка спрямована на децентралізацію системи влади в Україні.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі розповів президент Європейського комітету регіонів Маркку Марккула.

«Реформи в Україні, їхнє наближення до європейських стандартів є можливістю для країни покращити діяльність влади та отримати доступ до великого ринку. Україна вже зробила величезну справу: відбулося об’єднання багатьох місцевих органів влади, на 43% збільшено фінансування місцевих бюджетів, створена система інституційної підтримки регіонального розвитку, запущено механізм планування цього регіонального розвитку», - оцінив фінський політик процес децентралізації в Україні.

Водночас він наголосив, що держава все ще має зробити дуже багато. «Початок конституційної реформи має забезпечити утвердження більшої політичної відповідальності, включаючи поширення реформи процедури державних закупівель на регіональний рівень. Це є одним із основоположних чинників для боротьби з корупцією», - переконаний президент Комітету регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-