Порошенко: Без санкцій ситуація в АТО була б значно гіршою

Порошенко: Без санкцій ситуація в АТО була б значно гіршою

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що продовження міжнародних санкцій проти Російської Федерації є потужною мотивацією для росіян сідати за стіл переговори й виконувати взяті на себе зобов'язання.

Про це очільник держави  заявив під час спілкування з журналістами в ході урочистих заходів в Одесі, присвячених Дню Військово-Морських Сил, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Санкції застосовують, тому що світ визнає, що Російська Федерація не виконує взятих на себе зобов'язань...Це є потужна мотивація для того, щоб росіяни сідали за стіл переговорів і виконували взяті на себе зобов'язання, у першу чергу, безпековий компонент Мінських угод - припинення вогню, розведення артилерії, відведення важкого озброєння, звільнення заручників і забезпечення безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всієї окупованої Російською Федерацією території», - зазначив Президент.

За його словами, якби санкції не були застосовані, то ситуація у зоні АТО була б значно гіршою.

У цьому зв'язку Порошенко подякував світовим лідерам, зокрема президентам країн ЄС і США, за продовження санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-