Європа може пожертвувати Україною заради «спокійного життя» - Горбулін

Європа може пожертвувати Україною заради «спокійного життя» - Горбулін

Укрінформ
Вже в 2017 році Європа може зробити «гюлленский вибір», віддавши «українське питання» повністю на відкуп РФ в обмін на консервацію нинішньої розстановки сил і відмову від змін.

Таке припущення висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін у статті для «Дзеркала тижня».

На його думку, існує пряма аналогія між трикутником Україна-Росія-Європа та історією Ілл–Цаханассьян–"гюлленці" з "Візиту старої дами" швейцарського драматурга Фрідріха Дюрренматта. (У творі пані Цаханассьян спокушає жителів міста Гюллена астрономічною сумою за в обмін на згоду всього міста на вбивство одного громадянина — Альфреда Ілла. Той, безумовно винен в аморальному вчинку, хоча, швидше за все, на страту не заслуговує. Але місто, почавши з проголошення "цінності понад усе", закінчує згодою на вбивство заради "перемоги справедливості" і "відновлення моральності").

На думку Горбуліна, Європа буде близька до аналогічного рішення в 2017 році, коли пройдуть президентські вибори у Франції та парламентські в Німеччині.

Росія вже сьогодні активно спокушає Захід міфами про те, що може "повернути час назад" (у період до 2014 року), що вона допоможе Заходу у вирішенні нагальних проблем (біженці, Сирія, терористи, ІДІЛ — все, що завгодно), що гроші з "дикої, але багатої" Росії знову потечуть до Європи. А для цього потрібно всього лише "вбити" Україну — відмовити їй у міжнародній підтримці, фінансовій допомозі, засудити, та хоч би просто "закрити очі" на те, що робить Росія, пише Горбулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-