Марушевська: Насіров зібрав старих корупційників, щоб призначити нових

Марушевська: Насіров зібрав старих корупційників, щоб призначити нових

Укрінформ
Очільник Одеської митниці Юлія Марушевська стверджує, що голова ДФСУ Роман Насіров вводить практику призначення керівників митних постів за підсумками закритого конкурсу на порушення закону "Про державну службу".

Про це Марушевська повідомила на своїй сторінці в Facebook, оприлюднивши відповідний документ.

"Роман Насіров вирішив самостійно провести конкурс, про який ми просимо вже місяцями. Увесь цей час нам не давали можливості розпочати конкурс. А сьогодні Роман Насіров зібрав конкурсну комісію з затятих захисників корупційної системи і вирішив без нас призначити на Одеську митницю своїх "парашутистів" на посади керівників постів. В комісію не входить жоден представник Одеської митниці", зазначила Марушевська.

"Ми за те, щоб конкурс був прозорим та чесним, тому вимагаємо, щоб впродовж тижня до конкурсної комісії було включено представників громадських, антикорупційних організацій і, звісно, Одеської митниці, - наголосила Марушевська, зауваживши, що "є достатньо підстав для сумнівів у чесності Насірова та його соратників і в проведенні ними закритого конкурсу".

Очільник митниці нагадала, що "одного разу мені вже прислали заступника, якого завдяки тиску громадськості забрали назад до Києва".

Якщо в конкурсній комісії залишаться старі "схемщики", не буде нових людей від громади, ми будемо позиватися до суду. Бо такі дії глави ДФС є порушенням закону "Про державну службу", додала вона.

"Конкурс повинен відбутися згідно з законодавством і з залученням громадськості. До слова, це також суперечить обіцянці самого Насірова, яку він дав прем’єр-міністру Володимиру Гройсману під час візиту до Одеси", - резюмувала Марушевська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-