У Польщі кажуть, що Комісія НАТО-Україна дасть важливий сигнал

У Польщі кажуть, що Комісія НАТО-Україна дасть важливий сигнал

Укрінформ
Засідання комісії НАТО-Україна, яке відбудеться під час варшавського саміту Альянсу 8-9 липня, буде “ важливим політичним сигналом” як для України так і для Заходу.

Про це під час дискусії на тему безпеки Польщі в регіоні у контексті наближення саміту Альянсу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, повідомив заступник міністра національної оборони Польщі Томаш Шатковський.

“Добре, що на саміті відбудеться засідання комісії НАТО-Україна і що воно відбувається в такому форматі. Це  - важливий політичний сигнал про збереження прозахідної позиції України і підтримки для України (з боку НАТО – ред.)”, - заявив Шатковський.

За його словами, під час саміту Україні буде представлено пакет допомоги.

“Він представляє собою кращу структуризацію багатьох різних ініціатив, які з’явилися  останнім часом, і надання їм більш відкритого характеру”,- підкреслив заступник глави міноборони Польщі.

Шатковський зазначив, що існують також різні інші важливі ініціативи, які вписуються у форматі відносин НАТО-Україна.

“У цьому контексті зазначу, що Польща приєднується до дуже важливої програми в Яворові (яворівському полігоні – ред.), який ведуть США, Канада, Велика Британія і балтійські країни, що значно трансформує обличчя української армії”, - підкреслив польський чиновник.

Він також наголосив, що Варшава підтримує подальший розвиток ініціативи спільного литовсько-польсько-української бригади (ЛітПолУкрбриг), а також можливу співпрацю з Україною в контексті формування нової бойової тактичної групи ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-