Порошенко посмертно нагородив бійця

Порошенко посмертно нагородив бійця "Барні"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вручив дружині загиблого Олександра Ільницького орден "За мужність".

Про це повідомила прес-служба Глави держави.

"Президент Петро Порошенко вручив дружині загиблого капітана поліції Олександра Ільницького Оксані орден «За мужність» ІІІ ступеня, якого правоохоронець був удостоєний посмертно за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові", - йдеться у повідомленні.

Колишній начальник відділення полку патрульної служби поліції особливого призначення «Миротворець» Головного управління Національної поліції в Київській області Олександр Ільницький з грудня 2015 року ніс службу з охорони громадського порядку в районах проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей та безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Він відомий під позивним «Барні».

9 січня 2016 року поблизу населеного пункту Зайцеве, розташованого неподалік від міста Горлівка Донецької області, під вогонь бойовиків потрапив цивільний автомобіль, в результаті чого була поранена місцева жителька. Капітан поліції, який виконував службові обов’язки неподалік, ціною власного життя вивів з лінії вогню мирних жителів, які потрапили під обстріл терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-