Якщо ВР не погодить арешт Онищенка, слідство не зупинять - Холодницький

Якщо ВР не погодить арешт Онищенка, слідство не зупинять - Холодницький

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький запевняє, що розслідування у справі народного депутата Олександра Онищенка не зупиниться, навіть якщо  парламент не дозволить його арешт.

Про це Холодницький заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо народні депутати проголосують лише за надання згоди на притягнення до відповідальності і відмовляться дати згоду на арешт (Онищенка - Ред.),... то це не означатиме, що слідство стане. Будемо вживати інші заходи, всі можливі, для того, щоб все-таки добратися до істини і знайти ті докази, які ми вже фактично маємо, ідовести справу цю до суду", - сказав Холодницький.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України Олександр Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми з реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування". За попередніми даними НАБУ, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, і ще 1,3 млрд грн - це несплачена сума ренти за користування надрами. Справа розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу, а саме: ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво).

15 червня НАБУ передало до Генпрокуратури подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

16 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про направлення подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка до Верховної Ради.

Станом на 19 червня суд заарештував на 60 днів усіх 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій фігурує Онищенко.

29 червня Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України схвалив подання генерального прокурора України щодо притягнення Онищенка до відповідальності.

Фото: lb.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-