У США почали дивитися на Україну з більшим оптимізмом – посол Чалий

У США почали дивитися на Україну з більшим оптимізмом – посол Чалий

Укрінформ
Україну перестали сприймати у США виключно як суцільну проблему та більше не відчувають "втоми" від українського питання, а навпаки – почали дивитися з оптимізмом на перспективу.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу висловив посол України в США Валерій Чалий.

"Завдяки активності й координації з американськими партнерами нам вдалося утримати Україну у фокусі уваги зовнішньої політики США й скоріше, навіть, відвернути "втому" від України попри російську пропаганду та динаміку подій у світі", - охарактеризував дипломат одне з найбільших досягнень за останній рік.

Він також підкреслив, що за цей час відбулося багато візитів, які зараз дають результат. "Увага до України повернулася не стільки в контексті проблем, які все ще залишаються, скільки з точки зору оптимізму на наступний період", - зауважив посол.

Водночас Чалий підкреслив, що цього не відбулося би без інтенсифікації політичного діалогу та довіри з боку США.

"Були непрості епізоди, коли мені доводилось спілкуватися на складні теми з американськими партнерами. Це стосувалось і реформи Генеральної прокуратури, і протидії корупції, і прозорості сектора безпеки України. Зараз ми маємо взаємне розуміння зі США", - розповів дипломат.

Він підкреслив, що вважає це досягненням, оскільки "ключове питання – це довіра до України та до її лідерів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-