Ситник на

Ситник на "справі Онищенка" пояснив, що судді бояться корупціонерів

Укрінформ
Для того, щоб створити антикорупційний суд, треба вносити зміни в закон. 

Про це під час брифінгу повідомив голова НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сама концепція антикорупційного суду закладена у  закон, але вона закладена недостатньо і в будь-якому випадку для того, щоб реалізувати наміри створення антикорупційного суду буде необхідно вносити зміни до закону і тут важливо, щоб ці зміни були правильні і сприяли тому, щоб цей суд дійсно запрацював", - сказав Ситник. 

Він зазначив, що на суддів постійно здійснюється серйозний тиск, не тільки шляхом пропонування їм хабарів, а ще й  фізичним тиском. 

"Тому при створенні антикорупційного суду потрібно говорити не тільки про те, що це повинні бути чесні люди, які здатні забезпечити правосуддя у цих справах, а дуже важливим блоком є питання забезпечення захисту цих працівників суду. Оскільки судді у деяких справах залишаються напризволяще перед серйозною командою корупціонерів", - вважає Ситник.

"Свіжий приклад по справі Онищенка. Важко пояснити рішення суду, коли слухається подання на десять осіб. По чотирьом особам суд обирає взяття під варту і як альтернативу заставу у 200 мільйонів. Потім по іншим підозрюваним співучасникам - мільйон. Ще чотири - 50 мільйонів. І це тільки коли по одному фігуранту вилучили 500 тисяч доларів. Видно, що таке рішення не грунтується на законі", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-