Неправомірні рішення судів не завадять конкурсам на топ-менеджерів - Гройсман

Неправомірні рішення судів не завадять конкурсам на топ-менеджерів - Гройсман

Укрінформ
Кабінет Міністрів України продовжить конкурсний відбір менеджменту державних компаній попри спроби блокування цього процесу рішеннями судів.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час Української енергетичної конференції у четвер.

"Уряд не миритиметься з будь-яким неправомірним застосуванням закону. І наше завдання сьогодні - продовжити конкурсний відбір на менеджмент тих компаній, які є державними. Ми вважаємо, що і процес приватизації, і перезавантаження управління державних компаній є важливим антикорупційним кроком, який дуже позитивно вплине на розвиток національної економіки", - заявив Прем’єр.

На переконання голови уряду, рішення суддів, які блокують призначення керівників державних підприємств, обраних у результаті відкритих, публічних конкурсів, "мають характер призупинення" зміни менеджменту компаній.

"Я як Прем’єр-міністр України направив до контрольних судових органів звернення з кожним фактом прийняття такого рішення, з прізвищами суддів і судів з проханнями розібратися з, на наш погляд, неналежною поведінкою суддів. Зараз ці провадження знаходяться вже у Вищій раді юстиції, Вищій кваліфікаційній комісії суддів", - повідомив він.

"Ми шануємо і поважаємо Закон і будемо відстоювати права держави у застосуванні всіх законних методів, і будемо робити це достатньо ефективно", - підкреслив Гройсман.

Керівник уряду зазначив, що на багатьох підприємствах, де вже призначено менеджмент, обраний у результаті конкурсів, також були спроби блокування рішеннями судів.

"Тому і Центренерго, і Укрспирт, щодо якого ситуація зараз уже розблоковується, отримають свій якісний менеджмент, відібраний на публічному конкурсі. Іншого шляху немає. Я просив би звертати увагу на це тільки як на тимчасові труднощі", - зазначив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, сьогодні у ході VIII Міжнародного конгресу "Прибуткове свинарство" та конференція "М'ясний бізнес України" міністр агрополітики України Тарас Кутовий заявив, що Голосіївський суд ухвалив рішення, згідно з яким Мінагрополітики не має права звільняти керівників аграрних держпідприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-