Україна зацікавлена у спільній флотилії з Болгарією і Румунією

Україна зацікавлена у спільній флотилії з Болгарією і Румунією

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна зацікавлена у створенні спільної флотилії з Болгарією і Румунією.

Про це глава держави сказав у четвер у Болгарії під час виголошення заяв для ЗМІ разом із болгарським колегою Росеном Плевнелієвим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мова йде не лише про те, щоб обговорити питання створення спільної флотилії. Я ще під час нашої зустрічі з Президентом Румунії в Бухаресті чітко наголосив, що ми підтримуємо цю ініціативу. Мова йде також про те, щоб створити спільну бригаду з Болгарією і Румунією на зразок того, що було створено разом з литовськими і польськими партнерами", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що на сьогодні єдиним ефективним механізмом гарантування безпеки у Європі і світі є НАТО, тому співпраця в різних проектах з країнами Альянсу є надзвичайно важливою для України.

"Після анексії Криму, після агресії Росії на сході України попри всі норми міжнародного права, ті гарантії, які були надані нам 5 країнами-постійними членами Ради безпеки ООН, і вся глобальна система безпеки, яка базувалась на Раді безпеки ООН, була зруйнована. Єдиним ефективним механізмом забезпечення цієї безпеки нині є НАТО", - наголосив Президент України.

Саме тому, за його словами, Україна сьогодні активно розвиває співпрацю з країнами-членами Альянсу, серед яких Болгарія і Румунія.

"Ми реформуємо сектор оборони і безпеки, переходимо на стандарти НАТО. І співпраця з нашими партнерами - такими країнами, як Болгарія і Румунія - це те, в чому Україна конче зацікавлена", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що в цьому контексті пріоритетним для України є також співпраця з трастовими фондами НАТО, модернізація українського війська, ефективна співпраця  і навчання українських військовослужбовців в країнах-партнерах.

"Це основний пріоритет у мене як Президента України, що несе персональну відповідальність за безпекову зовнішню політику України", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-