НАБУ підписало меморандум з ФБР

НАБУ підписало меморандум з ФБР

Фото
Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України та Федеральне бюро розслідувань США  підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає поглиблення співробітництва між відомствами. 

Про це інформує прес-служба НАБУ

"Цей документ встановлює, що правоохоронні органи паралельно здійснюватимуть розслідування, пов’язані з міжнародним відмиванням коштів, міжнародними засобами повернення активів, хабарництвом та корупцією високопосадовців України", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі з колегами директор бюро  Артем Ситник зазначив, що сподівається на підтримку ФБР у трьох напрямках: можливості отримання оперативної інформації щодо поширення доларових потоків, обміну досвідом в організації оперативно-технічної роботи та роботи агентів під прикриттям, матеріально-технічного забезпечення підрозділів НАБУ.

У свою чергу завідувач сектору ФБР Метью Мун  зауважив, що міжнародне партнерство здатне суттєво полегшити роботу правоохоронних органів. «Якщо, наприклад, ваше кримінальне провадження має співзвучні провадження у США, ви можете дати нам номери банківських рахунків, і це буде підставою для нас повідомити особі про підозру і отримати потрібну інформацію значно швидше. Тому наше взаєморозуміння позитивно позначиться на результатах нашої роботи», – підкреслив Мун.

Керівники НАБУ та ФБР домовилися, що сторони обмінюватимуться інформацією та співпрацюватимуть у сферах спільного інтересу. Співробітник ФБР, який працює в НАБУ, матиме можливість бути присутнім під час проведення слідчих дій детективами бюро. ФБР планує й надалі проводити навчання детективів, а також надіслати до НАБУ письмове запрошення для одного з його співробітників пройти 9-тижневе навчання в Національній академії ФБР, де навчаються представники правоохоронних органів понад 50 держав.

 Ситник подякував представникам ФБР за попередню допомогу як у проведенні навчань та тренінгів, так і в оснащенні бюро новітньою технікою.

«Переконаний, що тепер, коли ми підписали Меморандум, наша співпраця поглибиться», – наголосив директор НАБУ.

Меморандум про взаєморозуміння є чинним протягом року з моменту підписання.

У відомстві нагадали, що  домовленості про співпрацю з ФБР у сфері проведення колегіальних розслідувань були досягнуті під час робочого візиту директора НАБУ до Вашингтона.

Фото з сайту НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-