Лідер фракції БПП: Президент піде на другий термін

Лідер фракції БПП: Президент піде на другий термін

Укрінформ
Лідер парламентської фракції БПП Ігор Гринів вважає, що чинний Президент Петро Порошенко піде на другий термін.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Українській правді".

"Чи є сумніви в тому, що Петро Олексійович піде на другий термін? В моєму розумінні, немає ніяких сумнівів. Президент піде на другий термін, і це страшна і велика відповідальність", – сказав Гринів.

За його словами, Порошенко "прекрасно розуміє", що для того, аби залишитися на другий термін, потрібно домогтися екстраординарних результатів. "Скоротився кредит довіри до влади, стало більше претензій до влади, частіше порушують питання про відповідальність влади – і це вже інші вимоги, ніж ті, які були до Ющенка", – зазначає депутат.

Гринів підкреслив, що "без реальних реформ, без відкритої позиції отримати пам'ятник у державі і ввійти в українську історію буде досить важко; це гра ва-банк, ця гра значно складніша, ніж здається на перший погляд".

Керівник фракції БПП пояснив, чому виступає на боці глави держави: "Ви говорите, що я тонко хвалю Президента. Ні, не тонко, я грубо хвалю Президента... Бо я в кошмарному сні собі уявляю, що було б, якби Президентом став інший кандидат. Я вважаю, що ризик для державності України був би значно вищим".

На запитання, кого він вважає головним конкурентом Порошенка, Гринів зауважив, що "соціологи зараз міряють навіть Володимира Зеленського (актор студії "Квартал 95". - Ред.)". Проте він би не перебільшував таку загрозу несистемного вибору людей, бо "люди точно розумніші за всіх політиків, у своїй масі".

Водночас Гринів не виключив розіграш "старої карти" проти Порошенка: "Це повернення до старої парадигми Схід-Захід. Повернення до старої парадигми і пошук кандидата від Сходу і кандидата від Заходу – на жаль, це те домашнє завдання, яке ми не доробили, країна до кінця не зшита. І спроба і далі грати на цьому, те, що робить Опоблок, наприклад, чітко відчувається. Це навіть не реванш, це спроба грати на старій трубі".

Відповідаючи на запитання щодо найближчих конкурентів Президента у соціологічному вимірі, Гринів зазначив: "У вищій лізі знаходяться ті люди, які постійно перебували в попередніх кампаніях. Це Садовий, Тимошенко. На сьогодні ці три кандидати реально є представниками вищої ліги".

Утім, на думку Гриніва, сама ліга "знизила свій рівень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-