Справу про вбивство Нємцова передали в суд

Справу про вбивство Нємцова передали в суд

Укрінформ
Генпрокуратура РФ затвердила обвинувальний висновок у справі про вбивство Бориса Нємцова і направила матеріали в суд.

Про це повідомляє "Медуза".

Фігурантами справи є Заур Дадаєв, Шадід та Анзор Губашеви, Темірлан Ескерханов та Хамзат Баха. Їх звинувачують у вбивстві за наймом і зберіганні зброї.

"Процес у справі про вбивство Нємцова пройде у Московському окружному військовому суді. Обвинувачені просили розглянути справу у військовому суді за участю присяжних. Учасники групи ретельно готувалися до вбивства, вивчали спосіб життя Нємцова, місця його проживання і частого перебування, вели приховане спостереження за ним, обирали спосіб і місце нападу, підбирали відповідні зброю, транспорт, засоби зв'язку, визначали способи і маршрути відходу", - йдеться в повідомленні.

Слідчий комітет РФ 20 червня повідомив, що розслідування щодо п'яти обвинувачених у вбивстві Нємцова завершено. Дадаєва, Ескерханова, Бахаєва і братів Губашевих слідство вважає виконавцями злочину. За версією СК, вони діяли з корисливих мотивів: за вбивство їм обіцяли 15 мільйонів рублів.

Замовником і організатором вбивства слідство називає Руслана Мухудінова. Він оголошений в розшук. Крім того, в матеріалах справи фігурують "інші невстановлені особи".

Адвокати сім'ї Нємцова вважають, що вбивство організував колишній офіцер чеченського батальйону "Північ" Руслан Геремєєв. Офіційно він не є підозрюваним у справі.

Борис Нємцов був убитий 27 лютого минулого року на Большому Москворецкому мосту в центрі Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-