Нардеп пропонує назвати Європі дату безвізу для України

Нардеп пропонує назвати Європі дату безвізу для України

Укрінформ
Ганна Гопко вважає, що Україні слід провести в Європі інформаційну кампанію щодо необхідності надання нашій державі безвізового режиму із прив'язкою до конкретної дати.

Про це народний депутат (позафракційна), голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах заявила на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що дуже важливо зараз посилювати всі наші кроки, щоб донести позицію, що українці повинні якомога швидше отримати безвізовий режим... Можливо, зробити якусь кампанію, яка була б чітко сформульована, що вересень - це дата отримання Україною безвізового режиму", - сказала Гопко.

Вона зазначила, що нашій державі також слід наполягати, що ситуація на сході і виконання Мінських угод не мають жодного відношення до надання Україні безвізового режиму. "Це має бути наша принципова жорстка позиція", - переконана Гопко. 

За її словами, під час її перебування у Берліні і зустрічей в офісі канцлера ФРН Ангели Меркель наприкінці минулого тижня не прозвучало конкретної відповіді, коли наша країна отримає безвізовий режим, "зате були поради нам більше працювати з депутатами бундестагу, більше надсилати їм листів з поясненнями на фактах, чому Україна заслуговує на членство в ЄС". 

Гопко розповіла, що Комітет у закордонних справах уже надсилав лідерам фракцій та членам парламентських груп дружби з європейськими країнами підготовлені експертами тези стосовно того, чому Євросоюзу не варто відкладати безвізовий режим з Україною. Окрім того, члени комітету мали розмову з керівництвом парламенту стосовно того, щоб, можливо, знайти додаткові кошти і відправляти у Брюссель та Берлін делегації підготовлених парламентаріїв, які вели б комунікацію з цього питання.

"Ми вже робили окреме звернення до парламентів Європейського Союзу щодо надання безвізового режиму. Якщо буде потреба, можемо ще раз звернутися до парламентаріїв і керівництва ЄС. Можливо, потрібен окремий візит Президента чи спікера парламенту в Брюссель чи в Берлін, для того, щоб закріпити ці зусилля", - зазначила Гопко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-