Меркель не бачить перешкод для продовження санкцій проти Росії

Меркель не бачить перешкод для продовження санкцій проти Росії

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель не бачить перешкод для продовження санкцій проти Росії.

Про це вона заявила в ніч на середу за підсумками першого дня роботи саміту ЄС в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Для продовження санкцій немає жодних перешкод", - сказала глава німецького уряду.

Вона зазначила, що обговорила хід виконання Мінських домовленостей (і у світлі цього відносини між Європейським Союзом і Росією) з колегами по ЄС, зокрема з французьким президентом Франсуа Олландом. За її словами, сторони дійшли однозначного висновку про те, "що згідно зі станом виконання Мінських угод продовження санкцій, на жаль, необхідне".

Як раніше повідомлялося, минулого тижня постійні представники країн ЄС досягли принципової домовленості про продовження санкцій до кінця січня 2017 року, проте остаточне рішення ще не прийнято і, ймовірно, буде відкладено до осені.

Крім того, Меркель поінформувала, що глави держав і урядів вперше обговорили з керівництвом Нідерландів ситуацію з референдумом в цій країні щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, що його результати будуть означати для процесу асоціації. Європейська Рада, за її словами, вважає за необхідне "якомога швидше знайти рішення, яке, з одного боку, враховує думку громадян Нідерландів, а з іншого - було б прийнятним для інших країн-членів", так, щоб не було потрібно "жодних нових ратифікацій". Чи вдасться це, буде видно в найближчі тижні, сказала канцлер ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-