У Думі хочуть спростити отримання громадянства РФ жителями Донбасу - ЗМІ

У Думі хочуть спростити отримання громадянства РФ жителями Донбасу - ЗМІ

Укрінформ
Депутати фракції КПРФ знову внесли у вівторок на розгляд Держдуми законопроект, яким пропонується у спрощеному порядку надавати громадянство РФ жителям Донбасу.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ініціатива стосується громадян України та осіб без громадянства, які постійно проживали або проживають на території Донецької та Луганської областей України, які, відповідно до законодавства, класифікуються як співвітчизники і "де-факто в результаті бойових дій з боку української влади" і в порушення Конституції України 1996 року, "втратили стійкий політико-правовий зв'язок з державою, що виражається в сукупності їх взаємних прав та обов'язків - громадянстві". У разі прийняття закону вони мають повне право звернутися із заявою про прийом до громадянства РФ у спрощеному порядку", - йдеться у повідомленні.

Передбачається, що це можна буде зробити як на території Росії, так і на території Донецької та Луганської областей України, звернувшись в консульство РФ. При цьому обумовлюється, що ці громадяни "зобов'язуються дотримуватися Конституції і законодавства Російської Федерації".

У колишній версії, внесеної у квітні, законопроект передбачав відмову від громадянства України, однак в новій редакції це положення було змінене. Зокрема, щоб уникнути навмисної втрати зазначеними особами паспортів, тобто протиправної поведінки, а також не порушувати закон РФ про порядок виїзду і в'їзду в країну, відповідно до якого іноземець зобов'язаний мати дійсний документ, що засвідчує особу, "відмова від наявного громадянства України не є необхідністю ", наголошують розробники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-