Найбільшим проектом ЄС має стати співпраця з Україною - Мюллер

Найбільшим проектом ЄС має стати співпраця з Україною - Мюллер

Укрінформ
Володимир Гройсман та Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер обговорили співпрацю в економічній сфері та взаємодію країн на регіональному рівні.

Про це повідомляє Урядовий портал

"Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 28 червня, провів зустріч із Міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Гердом Мюллером, під час якої сторони обговорили співпрацю в економічній сфері", - повідомляє Урядовий портал.

Гройсман зазначив, що в Україні є 4,5 тисячі підприємств з німецьким капіталом. Також в Україні реалізується проектів німецької технічної допомоги на суму 600 млн євро. «Це необхідна основа для розвитку і поглиблення співробітництва», - зауважив він.

Прем’єр-міністр підкреслив, що «українська економіка демонструє невелике, але зростання». В Україні сформовано усе необхідне законодавство для боротьби з корупцією, що є важливим для німецького бізнесу. «Ми маємо усе необхідне для проведення реформ в Україні», - наголосив він.

Сторони домовилися активізувати роботу з реалізації проектів німецького бізнесу в Україні. З цією метою восени 2016 року в Києві будуть проведені міжурядові консультації зі сталого розвитку України.

Гройсман та Мюллер також обговорили питання реалізації проектів енергоефективності в Україні, зокрема створення і початку роботи Фонду енергоефективності. «Наша мета – збільшувати видобуток газу в Україні та зменшувати споживання газу за рахунок енергозбереження», - заявив Прем'єр.

Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини також зазначив, що повною мірою підтримує наміри українського уряду щодо приватизації. «Ви можете розраховувати на допомогу і підтримку Німеччини», - підкреслив він.

«Найбільшим європейським проектом в економічній сфері на наступні 10 років має стати співробітництво ФРН та ЄС з Україною. Ми повністю погоджуємося і підписуємося під вашою урядовою програмою, - зазначив Мюллер. - Ми впевнені в такому підході, оскільки ваш уряд надсилає в Європу правильні сигнали».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-