У Раді не знайдеться достатньо голосів за децентралізацію - Парубій

У Раді не знайдеться достатньо голосів за децентралізацію - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що у парламенті не знайдеться 300 голосів нардепів за голосування змін до Конституції у частині децентралізації.

Про це він заявив на брифінгу після урочистого засідання парламенту з нагоди Дня Конституції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, зміни до Конституції у частині децентралізації, які є дуже потрібні для України, але на сьогодні один пункт, який стосується особливостей самоврядування у окремих районах Донецької і Луганської областей, викликає надто велику дискусію у суспільстві. І ця дискусія обумовлена агресивними діями російської армії і Путіна. І тому, на жаль, поки Путін не припинив атак, поки нема довготривалого перемир'я, хоча б 30-60 днів, дуже важко говорити про те, що в парламенті може бути 300 голосів для прийняття цих змін до Конституції", - сказав Парубій.

Як раніше зазначалося, Президент України Петро Порошенко запевнив, що лише за дотримання безпекових умов на Донбасі буде готовий звернутися до парламенту із закликом проголосувати зміни до Конституції в частині децентралізації у другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-