Кравчук: Годі жонглювати Конституцією, час вже її виконувати

Кравчук: Годі жонглювати Конституцією, час вже її виконувати

Укрінформ
Перший Президент України Леонід Кравчук закликав Верховну Раду внести зміни до Конституції щодо визначення відповідальності всіх вищих посадових осіб у державі та розпочати реальне втілення в життя і виконання положень Основного закону держави.

Про це він заявив під час виступу з трибуни ВР у ході урочистого засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо врешті-решт, починаючи з сьогоднішнього дня, у цій залі, де присутні депутати попередніх скликань і нинішні депутати, і президенти, і уряд, поставити перед собою завдання - написати і внести зміни до Конституції, які б відповідали стратегічним інтересам українського народу й припинити жонглювати Конституцією, треба її виконувати», - сказав Кравчук.

Він наголосив, що в Основному законі потрібно прописати відповідальність кожної посадової особи. Оскільки, на його думку, саме відсутність визначеної Конституцією відповідальності й призвела до невиконання низки її положень.

Разом з тим Кравчук зауважив, що відсутність виписаної законом відповідальності призвела до того, що президенти України, у тому числі й він, «виконували функції генеральних секретарів ЦК КПРС».

«Поки ми не вирішимо це питання, щоб кожен пер свого плуга і ніс відповідальність не словесну, а записану в законі, ми не зможемо будувати успішну Українську державу», - підкреслив перший Президент.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховна Рада зібралася на урочисте засідання, присвячене 20-й річниці прийняття Конституції України. Засідання проходить за участю Президента України Петра Порошенка, першого Президента України Леоніда Кравчука, народних депутатів України першого,  другого та нинішнього скликань, представників дипломатичного корпусу, духовенства, громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-