Євроюст допоможе Україні повернути вкрадене

Євроюст допоможе Україні повернути вкрадене "сім'єю" Януковича - Луценко

Укрінформ
Нові домовленості між Україною і Європейською організацією з питань юстиції підвищать ефективність та прискорять надання правової допомоги українській стороні з боку країн-членів ЄС.

Про це заявив у понеділок у Брюсселі генеральний прокурор України Юрій Луценко після підписання двосторонньої угоди з Євроюстом, що відбулося у рамках візиту у понеділок до Брюсселя української делегації на чолі з Президентом Петром Порошенком, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Так, це допоможе. Як відбувається на цей момент: ми питаємо, чи правда, що у Британії відбувся перерахунок з такого-то офшору на такий-то. Деякі країни надають відповідь через місяць – деякі через три роки... Отже, це неефективно. Є багато країн, які затягують відповідь, і поки що ми не можемо на це ніяк вплинути. Нині ми стали повноцінним членом організації, яка створена для того, щоб швидко обмінюватися подібною інформацією", - розповів генпрокурор України, відповідаючи на запитання про перспективи використання можливостей Євроюсту для, зокрема, повернення незаконно привласнених державних активів колишніми українськими високопосадовцями.

Водночас Луценко відзначив, що "не слід мати ілюзію", що питання правової допомоги з європейськими партнерами вирішуватимуться надто швидко, але умови проведення міжнародних розслідувань, міжнародних переслідувань, затримувань будуть удосконалені.

Як повідомляв Укрінформ, набрання чинності угодою створить правову основу для використання Україною можливостей розслідування злочинів транснаціонального характеру, зокрема тероризму, незаконного обігу наркотиків, торгівлі людьми, корупції, кіберзлочинності, відмивання коштів, шахрайства та інших злочинів, вчинених за участю транскордонних злочинних організацій.

З метою підвищення ефективності співробітництва Україна зможе направити прокурора зв’язку до секретаріату Євроюсту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-