Українці Угорщини закликають ЄС продовжити санкції проти Росії

Українці Угорщини закликають ЄС продовжити санкції проти Росії

Укрінформ
Українська спільнота Угорщини закликає глав держав та урядів Євросоюзу продовжити економічні обмежувальні заходи проти Росії.

Про це йдеться у відкритому листі української громади до прем’єр-міністра країни Віктора Орбана, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Українська спільнота Угорщини звертається до уряду Угорщини, а також до глав держав та урядів країн Європейського Союзу із закликом підтримати продовження санкцій, запроваджених проти Російської Федерації у зв'язку з військовою агресією на сході України, до повного виконання Мінських домовленостей", - наголошується у зверненні.

Представники української спільноти відзначили, що послідовна і чітка позиція Угорщини щодо поваги до міжнародного права і європейських цінностей без сумніву демонструє її відданість підтримці України.

"Підтримка Будапештом продовження санкцій на саміті ЄС стане ще одним важливим внеском до тієї практичної допомоги, яку Угорщина надає українському народові, включно з угорською меншиною, представники якої також захищають своє право на демократичне майбутнє у єдиній і незалежній Українській державі", - заявили українці в Угорщині.

У листі зазначається, що ця політична позиція разом із допомогою, яку надає угорський уряд в оздоровленні дітей із сімей, що брали участь в антитерористичній операції на сході України, а також у лікуванні українських військовослужбовців, сприяють подальшому поглибленню угорсько-українських відносин.

"Міжнародне співтовариство загалом і Європейський Союз зокрема мають продемонструвати єдність в інтересах солідарності з Україною. Для європейського співтовариства не може бути прийнятним відновлення відносин з Росією без того, щоб вона виконала взяті на себе зобов'язання і припинила збройну агресію проти України, відновивши її територіальну цілісність", - наголосили ініціатори звернення.

Українці Угорщини запевнили, що й надалі підтримуватимуть кроки уряду Угорщини, спрямовані на поглиблення дружніх відносин між двома країнами.

Як повідомляв Укрінформ, посли країн-членів при ЄС вже ухвалили політичне рішення про продовження економічних обмежувальних заходів проти Росії на подальші півроку. Зараз це рішення ще має бути юридично затверджено Радою ЄС на рівні міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-