Ситник: Без антикорупційного суду боротися з корупцією буде важко

Ситник: Без антикорупційного суду боротися з корупцією буде важко

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що боротися з корупцією надалі без антикорупційного суду буде досить важко.

Як сьогодні повідомляє прес-служба НАБУ, про це Ситник заявив в телеінтерв'ю.

Ситник зазначив, що ще кілька місяців тому мав сподівання на те, що Україна зможе обійтися без спеціалізованого суду. Проте зараз, коли перші провадження НАБУ розглядаються у суді, його думка змінилася.

Директор Бюро розповів, як в одного з фігурантів кримінального провадження за фактом розкрадання газу у рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» лише в одній банківській скриньці було знайдено 500 тис. доларів США, отриманих злочинним шляхом.

«Проте суд першої інстанції, якому був відомий цей факт, обираючи для підозрюваного запобіжний захід, передбачив альтернативу арешту у вигляді застави, що є значно меншою цієї суми. Саме такі рішення говорять на користь концепції створення антикорупційних судів, які матимуть гарантії незалежності і, відповідно, прийматимуть рішення, які грунтуватимуться на положеннях законодавства», – переконаний Ситник.

Він нагадав, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оскаржили розмір застави для згаданого фігуранта. І знову - вже Апеляційний суд, маючи можливість розглянути апеляції прокурорів і поставити крапку у даному питанні, переніс засідання на той день, на який заплановано засідання профільного комітету парламенту щодо розгляду подання про зняття недоторканності з депутата О.Онищенка.

«Мабуть, судді хочуть зорієнтуватися, на чию сторону стати: на сторону закону, чи тих, хто починає активно розкручувати ідею, що НАБУ виконує чиєсь політичне замовлення», – зауважив директор Бюро.

На його думку, коли суди приймають несправедливі рішення, у них є виключно одна мета: забезпечити звільнення підозрюваних і перешкоджати слідству. А тому надалі без антикорупційного суду боротися з корупцією буде важко, підкреслив очільник НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-