Парубій: Оновлення ЦВК залежить від порозуміння фракцій

Парубій: Оновлення ЦВК залежить від порозуміння фракцій

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що оновлення складу ЦВК залежить від того, наскільки політичні фракції зможуть домовитися з цього питання.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час робочої поїздки до Львівської області, повідомляє сьогодні прес-служба Верховної Ради.

«Дане питання цілком залежить від того, наскільки політичні фракції знайдуть порозуміння», - сказав Парубій.

Він додав, що був готовий винести питання переобрання ЦВК в зал одразу після подання Президента України, але ряд голів фракцій звернулися до профільного комітету (Р.Князевича) з проханням перенести це питання у зв'язку з тим, що необхідно завершити політичні консультації.

«Подібне звернення голів фракцій є важливим аргументом, - заявив Парубій. - Тому що найгірше, що ми можемо зробити, - це відкликати старих членів ЦВК і не обрати нових. Це призвело б до паралічу Центральної виборчої комісії». Він пояснив: згідно з законом голосування за відкликання кожного члена ЦВК відбувається окремо, так як і голосування за обрання нових членів теж відбувається окремо.

На думку спікера, «поки не буде в залі політичного консенсусу, поки не буде порозуміння, і буде небезпека, що ми можемо провалити обрання, це може становити загрозу як для виборів проміжних на окремих округах, так і в цілому для функціонування Центральної виборчої комісії».

Парубій зазначив, що «після того, як порозуміння буде знайдено, документ покладено на стіл, - це питання буде тут же невідкладно винесено у зал».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-