Крим перетворився на в'язницю - генеральний секретар Світового конгресу кримських татар

Крим перетворився на в'язницю - генеральний секретар Світового конгресу кримських татар

Укрінформ
Генеральний секретар Світового конгресу кримських татар Намик Кемаль Баяр впевнений, що Росія спробує прибрати кримських татар з півострова.

«Москва захоче, щоб татари залишили півострів. У 1944 році їх повантажили у вагони для худоби і вислали з батьківщини. Сьогодні вони спробують зробити те саме, позбавляючи їх роботи і послаблюючи в економічному плані»,- зазначив Баяр в розмові з агентством «Анадолу».

За його словами, будь-яка критика на адресу окупантів, загрожує арештом і тюремним ув'язненням.

«Крим буквально перетворився на в'язницю під відкритим небом. В регіоні має місце серйозний тиск на татар», - зазначив він.

На думку Баяра, півострів Крим перетворився в одну з сірих зон планети, де постійно відбуваються порушення прав людини.

«До анексії Криму мешкало 350 тис. татар, а нині їх чисельність впала до 330 тис. осіб», - зазначив він.

Підкресливши важливість збереження і посилення санкцій проти Росії, генсек Світового конгресу кримських татар сказав: «Міжнародні судові інстанції також повинні вжити заходи щодо злочинів проти людяності, скоєних у Криму. Будь-яке зволікання грає на руку Москві. Кількість порушень прав людини в Криму стрімко зростає».

У свою чергу, представник Кримсько-татарського меджлісу в Туреччини Зафер Каратай привернув увагу до фарсу з референдумом, підсумки якого були взяті за основу при анексії Криму.

«На Кримсько-татарський меджліс та його лідерів, а також на татар цілому, продовжують чинити тиск для того, що вони визнали і прийняли анексію», - зазначив Каратай.

«У Радянський період також мав місце тиск на кримських татар, але тоді, принаймні, затримували на законній підставі. Зараз же татар просто викрадають і користуються мафіозними методами для залякування населення», - додав Каратай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-