ГПУ звинуватила бійців

ГПУ звинуватила бійців "Правого сектора" у тероризмі

Укрінформ
Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох представників "Правого сектору", яких звинувачують у скоєнні терористичного акту в місті Мукачево на Закарпатті.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва Генеральної прокуратури України 24.06.2016 завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо чотирьох представників ДУК ВПР «Правий сектор», які упродовж 2014 – 2015 років у складі банди вчинили низку особливо тяжких та тяжких злочинів, у тому числі 11.07.2015 - терористичний акт у м. Мукачево, що спричинив загибель людини, та інших злочинів на території Львівської та Закарпатської областей", - йдеться у повідомленні.

В ГПУ також повідомили, що стосовно ще п’яти підозрюваних, які оголошені у розшук, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 11 липня минулого року в Мукачеві відбулася масштабна перестрілка на території комплексу «Антарес» і колишнього клубу «Червоний дракон». Конфлікт виник між особами, які назвали себе «Правим сектором», і людьми народного депутата Михайла Ланьо. Обидві сторони були озброєні.

Підчас стрілянини гранатометом знищено міліцейські авто, поранено чотири цивільних особи і трьох працівників міліції, одна людина загинула.

Після стрілянини бійці «ПС» прорвались до лісу поблизу с. Лавки. Генпрокуратура створила спеціальну міжвідомчу групу для розслідування стрілянини, яку в ГПУ кваліфікували як створення злочинної організації та теракт. СБУ та МВС готували штурм позицій бійців у лісі. Самі бійці заявили, що складуть зброю лише за умови, що їх про це попросить провідник «Правого сектору» Дмитро Ярош.

«Правий сектор» вимагав заарештувати Ланьо та Віктора Медведчука, і керівництво місцевої міліції. Також вони вимагали відставки глави МВС Арсена Авакова.

Згодом кількох учасників стрілянини було затримано, серед них були поранені.

Є різні версії тих подій. Зокрема, за однією з них, бійці «Правого сектору» хотіли поділити бізнес контрабандних цигарок, за іншою - що вони хотіли покласти край цій контрабанді й навести лад в Закарпатській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-