Порошенко проінспектував лінію опорних пунктів на передовій

Порошенко проінспектував лінію опорних пунктів на передовій

Відео
Укрінформ
Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко проінспектував лінію опорних пунктів на передовій та поспілкувався з військовослужбовцями 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

На позиціях однієї із українських військових частин у селі Водяне, за 800 метрів до злітної смуги Донецького аеропорту Президент підписав Указ про демобілізацію військовослужбовців п'ятої хвилі мобілізації. «У мене для вас приємна новина, у вашій присутності за поданням Міністра оборони, я підписую Указ Президента «Про звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних під час другої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року №15», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави звернувся до тих військових, хто бажає і далі захищати Україну, та запросив їх продовжити службу за контрактом: «Ви на сьогоднішній день з вашим досвідом, з вашим бойовим духом потрібні українській армії. Щоб у нас були добровольці, які свідомо заключили контракт, які добре себе проявили під час боїв у зоні антитерористичної операції. Українське військо вас дуже чекає».

Президент відвідав позиції 128-ої бригади Збройних Сил України у районі, що має назву «Республіка Міст» - проїзд до населеного пункту Піски, що під Донецьком.

Командир 128-ї гірсько-піхотної бригади, Герой України Сергій Шаптала доповів Президенту про оперативну обстановку у районі несення служби бригади.  «Бойовий дух підрозділів високий, забезпечення гарне, рівень дисципліни високий», - зазначив командир бригади.

Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям та волонтерам.

Верховний Головнокомандувач також провів нараду з начальником Генерального Штабу ЗСУ Віктором Муженко, Міністром оброни Степаном Полтораком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-