Мільярдер Новинський напав на митрополита Драбинка

Мільярдер Новинський напав на митрополита Драбинка

Документ
Укрінформ
У місті Корець Рівненської області народний депутат України від «Опозиційного блоку» мільярдер Вадим Новинський напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ Московського патріархату Олександра Драбинка. 

Про це у своєму Facebook повідомив екс-депутат Рівненської облради Степан Молчан. 

«Релігійні конфлікти в Рівненській області з переходом віруючих з УПЦ МП в УПЦ Київського патріархату дещо затихли, але тепер перейшли в інший формат. Народний депутат, член фракції «Опозиційного блоку», мільярдер Вадим Новинський в нецензурній формі та за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка, погрожував "набити морду".  Інцидент стався близько 14.30 години 23 червня в Корці Рівненської області після служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі. Свідками зухвалої поведінки нардепа з «Опозиційного блоку» та його охорони стали десятки вірян, які викликали поліцію»,  - пише Молчан.

За його словами, митрополит написав заяву в районний відділ поліції Корця та надав письмові свідчення.

Молчан також підкреслює, що Драбинко в УПЦ МП є прихильником автономії церкви від РПЦ, а "колишній громадянин Росії Вадим Новинський - «православний олігарх», якому «український паспорт» дарував колишній Президент України Віктор Ющенко. За правління Януковича, Новинський належав (і належить) до числа тих, хто протистояв проукраїнській позиції всередині УПЦ МП, лідером якої був Олександр Драбинко, що вважався «правою рукою» покійного нині предстоятеля УПЦ МП Володимира".

За інформацією Молчана, на церковній службі в Корці був присутній і предстоятель УПЦ МП Онуфрій».

Укрінформ звернувся за коментарем до митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ МП Драбинка і в його оточенні нам підтвердили факт нападу. Крім того, в нашому розпорядженні є копія заяви митрополита Драбинка до поліції, де він заявляє про напад. "... прошу вас вжити заходів щодо Новинського В.В...., який нецензурно образив мене та погрожував фізичною розправою...".   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-