Відносини між Україною і Румунією зараз такі, як ніколи - посол

Відносини між Україною і Румунією зараз такі, як ніколи - посол

Укрінформ
Румунія є солідарною з Україною у її зусиллях в боротьбі проти зовнішньої агресії, наслідком чого стало швидке зміцнення та розвиток двосторонніх відносин, які нині є міцнішими , ніж будь-коли раніше.

Про це у четвер під час публічної презентації дослідження українського Інституту світової політики щодо двосторонніх відносин між Румунією і Україною висловив Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії в Україні Корнел Іонеску.

«Наші двосторонні відносини у минулому мали як зліти, так і падіння,  і завжди ми знаходили рішення для проблемних питань.  Румунсько-українські двосторонні відносини зараз є найкращими, ніж вони коли-небудь були, і вони  дуже швидко прогресують буквально у всіх аспектах»,  - сказав посол.

Він зауважив, що цей процес було «запущено» завдяки двостороннім зустрічам керівництва двох держав, пожвавленню міжпарламентської співпраці. На  думку дипломата, нові можливості для консолідації двосторонніх відносин відкрила Угода про пересування в прикордонних районах України  та Румунії, яка дозволяє покращити прикордонну інфраструктуру, підвищити мобільність громадян, створити умови для збільшення обсягів економічного співробітництва.

«Ми розбудовуємо міцні відносини між румунським та українським народами, фактично, будуємо мости між націями. Те, що відчувають люди - саме це і є найбільш важливим. Румуни відчувають, що вони хочуть  на сьогодні надавати якомога більше підтримки народу України, ніж коли б то не було раніше», - наголосив Іонеску.

Він окреслив декілька головних напрямків роботи, серед яких, зокрема,  підтримка Румунією процесів візової лібералізації для України, фінансування певних проектів у сфері реформ виборчого законодавства, обмін досвідом у боротьбі з корупцією. Окремий напрямок - співпраця у секторі безпеки, де Румунія впроваджує проект з кіберзахисту під егідою НАТО.

«Румунія підтримує зусилля України у її боротьбі з агресією Росії, яка проявилася у анексії Криму та у розв'язанні конфлікту на Донбасі», - сказав румунський дипломат.

Корнел Іонеску зазначив також, що наближається термін завершення його дипломатичної місії в Україні, де він працював послом Румунії більше  5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-