Розенко: Проект постанови про моє звільнення - піар окремих нардепів

Розенко: Проект постанови про моє звільнення - піар окремих нардепів

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що зареєстрований у Верховній Раді проект постанови про його звільнення є нічим іншим, ніж піар-акцією окремих народних депутатів.

Про це він заявив у четвер у розмові з журналістами в ході Українського форуму з енергоефективності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Скоро вибори, тому народні депутати хочуть показати виборцям свою ефективність, чим вони займаються. Це просто піар-акція окремих народних депутатів і не більше того", - сказав Розенко.

Він зауважив, що абсолютно спокійно реагує на цей проект постанови, оскільки розуміє, "звідки ці течії" беруться.

"Я реагую спокійно. Я не перший рік в політиці і не зраджую своїм принципам. Я розумію, звідки ці течії. Одна з них безпосередньо пов'язана з тим, що ми наступили на гідру корупції в Міністерстві соціальної політики", - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Крім цього, на думку Розенка, критика щодо нього з боку окремих народних депутатів пов’язана ще й з тим, що він займає чітку проукраїнську позицію.

"На жаль, проросійське лоббі в Україні залишається, воно лише десь заховалося. І тому люди, такі як я, які мають відверто проукраїнську позицію, зазнають критики", - сказав він.

За словами Розенка, дуже прикро, що замість того, аби проводити реальні реформи, в тому числі в соціальній політиці, і допомагати уряду, окремі народні депутати "чинять такі деструктивні речі".

Втім, віце-прем'єр переконаний, що на подібні піар-акції не дуже варто звертати увагу і все невдовзі минеться.

"Ми це переживемо, проблеми немає. У нас демократія, і кожен депутат може реєструвати будь-які постанови, займатися власним самопіаром", - сказав він.

Розенко також зазначив, що не має особистого конфлікту з ініціаторами постанови, зокрема, з колишньою очільницею Мінсоцполітики, а нині народним депутатом Людмилою Денісовою.

"Немає у нас ніяких особистих конфліктних стосунків (з Денісовою - ред.), але знову кажу, що після реєстрації цієї постанови перший, хто до мене подзвонив, це чоловік 20 народних депутатів від "Народного фронту" з вибаченнями і з проханням не сприймати це як позицію НФ", - зауважив Розенко.

За його словами, у нього також є "офіційна позиція керівництва фракції НФ, що "Народний фронт" підтримує діяльність нинішнього уряду" і його, як віце-прем'єр-міністра України.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови №4856 від 21 червня 2016 р. про визнання роботи віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка незадовільною та звільнення його із займаної посади. Відповідна інформація опублікована на сайті парламенту.

Авторами проекту виступили народні депутати Наталія Веселова ("Самопоміч"), Людмила Денісова ("Народний фронт") та Олександр Дроздик ("Народний фронт").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-