Демократи в Конгресі США влаштували сидячий страйк через закон про зброю

Демократи в Конгресі США влаштували сидячий страйк через закон про зброю

Укрінформ
Члени Конгресу США від Демократичної партії у середу провели сидячий страйк у сесійній залі на знак протесту, що республіканська більшість скасувала засідання по законопроекту, спрямованого на посилення контролю над обігом зброї у США.

Про це повідомило в середу видання USA Today

"Десятки представників нижньої палати вийшли до сесійної зали о другій половині дня, завадивши республіканцям відновити робочий процес, поки Палата представників не розпочне голосування щодо законодавства про контроль над вогнепальною зброєю", - зазначається в повідомленні.

Вони впродовж кількох годин звертали увагу на збройні насильства та масові розстрілі в Ньютауні, Чарльстоні, Сан-Бернардіно і Орландо, які забрали життя десятків людей.

Представник демократичної меншості конгресмен Сені Хойєр заявив, що цей страйк може перерости в "марафон". Він заявив про намір блокувати засідання поки не відбудеться голосування в питанні "порятунку людських життів та збереження громади в безпеці".

Тим не менше, спікер Палати представників Пол Райан ввечері середи заявив CNN, що не збирається призначати голосування законопроектів, які не пройшли в Сенаті. Він назвав дії демократів "рекламним трюком", спрямованим на привернення уваги.

Фото: REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-