Україні для реформування безпеки потрібен один, але дієвий документ  – Долгов

Україні для реформування безпеки потрібен один, але дієвий документ – Долгов

Укрінформ
Україні не потрібно мати декілька документів, які визначатимуть цілі реформування секторів безпеки й оборони, достатньо одного, але ефективного.

Про це у середу під час прес-конференції, яку було присвячено майбутньому саміту НАТО у Варшаві заявив заступник міністра оборони України Ігор Долгов у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу про те, чи потребує військове відомство для впровадження реформ ПДЧ  (План дій щодо членства в НАТО), в наданні якого Україні й Грузії було відмовлено під час Бухарестського саміту Альянсу. 

«З приводу Плану дій щодо членства. Моя думка дуже проста. Треба мати один план, не треба мати десяток – чи то Цільова програма, план дій і т.і. У нас тепер є додаток до Стратегічного оборонного бюлетеня. Все має бути підпорядковано одній меті, і входити в єдиний план» - сказав Долгов.

За його словами, Стратегічний оборонний бюлетень розроблений для реформування ЗСУ, приведення їх у відповідність до стандартів  та сумісність зі збройними силами країн-членів НАТОЮ.

"Стратегічний оборонний бюлетень розроблений в Україні для реформування Збройних Сил України, для  приведення їх у відповідність до стандартів та сумісність зі збройними силами країн-членів НАТОЮ, і для того, щоб зробити цей інструмент більш ефективним, ми повною мірою залучили експертну допомогу від партнерів. Називайте це, як хочете – ПДЧ, РНП, - для мене, головним є результат. Коли ми побачимо повністю реформовані Збройні Сили України  відповідно до стандартів НАТО із зміненою системою освіти у Збройних Силах, зі змінами в системі кар'єрного росту військовослужбовців, тоді ми побачимо, чи треба нам взагалі ПДЧ, чи ми вже повністю включені у цей процес", - наголосив заступник міністра. 

Він навів приклад щодо створення  Українсько-польсько-литовської бригади, до якої залучаються кілька сотень українських військовослужбовців. 

«Якими силами бере участь Україна у цьому батальйоні – близько 600 осіб. Чисельність Збройних Сил – 250 тисяч. Інтегрувати 600 людей й 250 тисяч – це задачі абсолютно різного плану. Але треба з чогось починати, робити це крок за кроком. Для цього потрібно мати чітке бачення щодо послідовності, і ця послідовність вже здійснюється», - наголосив представник Міноборони.

Він нагадав, що на Яворівському полігоні  розгорнуто міжнародну тренувальну місію,  де завдяки  інструкторам із США, Литви, Канади, Великої Британії готуються у повному складі українські батальйони. Одночасно українські тренувальні центри та українські інструктори  також  вчаться, щоб повністю перебрати на себе цю справу.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-