Справа Майдану: у екс-голови київської міліції ГПУ знайшла золото й гроші

Справа Майдану: у екс-голови київської міліції ГПУ знайшла золото й гроші

Укрінформ
Під час обшуків у колишнього начальника київської міліції знайшли 40 тис. євро, 10 тис. дол. та інші цінності.

Про це заявив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляється на сторінці ГПУ у Facebook.

Зокрема, коментуючи запитання журналістів щодо фігурантів кримінального провадження, які мають відношення до розгону студентського мітингу на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року, Горбатюк повідомив, що обшуки проводилися минулого тижня у колишнього начальника Головного управління МВС України в м. Києві.

«Обшуки проводяться з метою встановлення додаткових доказів і місцезнаходження осіб, що знаходяться в розшуку, а також виявлення майна, на яке може бути накладено арешт», - наголосив він.

Так, за словами начальника Департаменту спецрозслідувань, за результатами обшуків виявлено коштовності (золоті монети, годинники, прикраси), кошти, які вилучені і на які накладено арешт, вони будуть конфісковані в разі вироку для забезпечення цивільного позову.

Уточнюючи вартість цінностей, знайдених під час обшуку, він зазначив: «Якщо брати кошти, то це 40 тис. євро, 10 тис. дол. США, а про точну вартість золотих монет, як старих, так і сучасних, а також інших цінностей, можна буде сказати за результатами експертної оцінки, яка на теперішній час проводиться».

Як повідомлялося, у листопаді 2013 року столичною міліцією керував Валерій Коряк.

За даними ЗМІ, за особистим наказом Коряка в ніч на 30 листопада 2013 року спецпідрозділи МВС застосували силовий сценарій розгону мітингу на Майдані Незалежності в Києві з надмірним застосуванням сили.

1 грудня 2013 року на засіданні колегії МВС щодо подій на Майдані Незалежності у ніч на 30 листопада за участю тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка Коряк заявив про відставку, але його тимчасово відсторонили від виконання службових обов'язків до отримання результатів службової перевірки дій співробітників міліції при розгоні Євромайдану. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-