Конституція 1996 року була перемогою - Безсмертний

Конституція 1996 року була перемогою - Безсмертний

Укрінформ
Конституція 1996 року була перемогою, у тому числі Кучми.

Таку думку висловив у інтерв'ю Укрінформу політик, учасник конституційного процесу Роман Безсмертний, який не поділяє загальної думки, що в конституційну ніч змагалися гіпотетичні проекти конституцій Леоніда Кучми та українського парламенту. А загрозу прийняття Конституції на референдумі вважає лише тактичним кроком. Втім стверджує, що вагу та дієвість для 72-х народних депутатів національного-демократичного та державницького спрямування забезпечило їм саме спілкування з тодішнім президентом. 

 "Я не можу збагнути, на що ми розраховували, ми перебували на той момент в абсолютній меншості. Але з нами дозволив собі діалог Президент. І отакі кроки назустріч - групи і Президента, вони зміцнювали цю групу, навіть додавали впевненості", - розповів Безсмертний.

За його словами, "коли Кучма складав присягу президента, то «Рух» не піднявся, сидів, але через півроку були першими, хто біг на зустріч із Кучмою, який заходив до Верховної Ради. Тобто, за оці буквально перші півроку щось відбулося".

"А ще у мене в очах стоїть оцей фрагмент: Кучма заходить приймати присягу, він уже руку кладе на Пересопницьке Євангеліє, а Конституцію так рукою делікатно відсунув убік. Це була Конституція ще Української Радянської Соціалістичної Республіки. Кучма дуже своєрідна людина, і пам'ятаю, коли вночі прийняли Конституцію, я підійшов туди, щоб кожен розписався на своїй частині, і відкрив йому розділ «Президент». Він закрив Конституцію і розписався на титульній сторінці. Тобто, він мені тоді дав зрозуміти, що типу ти не в курсі, що я тут за все, а не тільки за розділ відповідаю".

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-