Савченко про повернення повноважень РФ в ПАРЄ: Вести діалог з продажними людьми немає сенсу

Савченко про повернення повноважень РФ в ПАРЄ: Вести діалог з продажними людьми немає сенсу

Укрінформ
Депутат Верховної Ради і ПАРЄ Надія Савченко вважає правильним поступово знімати антиросійські економічні санкції, але залишити при цьому персональні.

Про це вона заявила в програмі Жанни Нємцової в рамках проекту DW "Нємцова. Інтерв'ю".

«Я вважаю, що санкції повинні бути більш персональними для того, щоб ось ті люди, які творять, отримали саме те, що заслуговують. Економічні бажано скасовувати згодом, (по мірі) виконання чогось. Поетапно», - сказала Савченко.

За її словами, їй самій «дуже неприємно», що страждають від санкцій або відчувають дискомфорт як прості люди в Росії, так і прості люди в Європі, і в Україні.

"Європа може і повинна, і весь цивілізований світ, розмовляти з Росією мовою економіки і політики", - зазначила Савченко, підкресливши при цьому, що не вважає за потрібне звалюватися в третю світову війну".

Говорячи про повернення повноважень делегації РФ в ПАРЄ, депутат цього органу категорично висловилася проти. «Це не ті люди, з якими можна вести діалог», - відрізала вона, пояснивши, що "вести діалог із заздалегідь продажними людьми, яких цікавлять тільки свої шкурні інтереси, немає сенсу". Умовою відновлення повноважень вона вважає проведення в Росії чесних і прозорих виборів (що за визначенням неможливо), коли буде обрана народом влада, зміняться особи в Держдумі, зміниться президент. «Ось тоді зміниться і делегація, яку вони пришлють. Там будуть люди, які будуть поважати інших людей, які будуть дотримуватися європейських цінностей, з якими можна буде розмовляти», - сказала український депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-