В АП розраховують, що «нормандська четвірка» збереться найближчими тижнями

В АП розраховують, що «нормандська четвірка» збереться найближчими тижнями

Укрінформ
В Адміністрації Президента України розраховують на зустріч лідерів країн-учасниць «нормандського формату» найближчими тижнями.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у кулуарах Єлисейського палацу під час спільної прес-конференції президентів Франції та України повідомив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв.

«Ми сподіваємося, що зустріч вищого рівня «нормандської четвірки» відбудеться найближчими тижнями. Йдуть перемовини з усіма учасниками «нормандського формату», - зазначив він, відповідаючи на запитання агентства.

Водночас Єлісєєв не зміг назвати точну дату та місце її проведення. «Поки що зарано говорити про конкретну дату, йдуть узгодження», - сказав він, відповідаючи запитання, чи може «нормандська четвірка» зібратися до саміту НАТО у Варшаві.

Зі свого боку, президент Франції Франсуа Олланд розповів про підготовку нової зустрічі у «нормандському форматі» та запевнив, що санкції проти РФ будуть послаблені лише у разі виконання Мінських домовленостей. «Ми готуємо нову зустріч в «нормандському форматі» для того, щоб ще більше посилити зрушення і прогрес виконання подальших етапів Мінського процесу», - сказав він.

При цьому Глава Української держави заявив, що Україна пропонує під час найближчої зустрічі в «нормандському форматі» на вищому рівні приділити особливу увагу питанням послідовності і гарантій виконання взятих на себе зобов'язань у рамках Мінського процесу. Зокрема, це має бути обговорення безпекових критеріїв і обговорення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на окупованій території, це й звільнення заручників, формування дорожньої карти з приділенням особливої уваги питанням послідовності і питанням гарантій взятих на себе зобов'язань щодо «Мінського процесу».

Як повідомлялося, сьогодні Президент України перебуває з робочим візитом у Франції.

Напередодні офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль на прохання Укрінформу не міг назвати точну дату та місце проведення зустрічі «нормандської четвірки». Разом з тим, дипломатичні джерела Укрінформу не виключають, що зустріч лідерів «нормандського формату» може відбутися у Мінську.

Німецькі ЗМІ раніше поширили інформацію, згідно з якою у Берліні пропонували лідерам «четвірки» зустрітися на початку липня до саміту НАТО у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-