В Європарламенті привітали продовження санкцій проти РФ

В Європарламенті привітали продовження санкцій проти РФ

Укрінформ
В Європейському парламенті наголошують на необхідності продовження економічних санкцій проти Росії, відзначаючи неможливість проведення Україною виборів на Донбасі, доки не буде відновлено контроль на українсько-російському кордоні.

Про це заявила співголова політичної групи «Зелених» в Європарламенті Ребекка Гармс, коментуючи ухвалення Радою ЄС принципового рішення продовжити на подальші півроку обмежувальні заходи проти Росії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Рішення є правильним і необхідним, адже російське керівництво й досі відмовляється зробити кроки для забезпечення миру і стабільності у регіоні. Доки цілі Мінських домовленостей не будуть досягнуті, ЄС має продовжувати застосовувати усі наявні невійськові засоби для здійснення тиску на Росію», - наголосила німецький парламентарій.

Гармс відзначила, що Україна зможе виконати свою частину Мінських домовленостей та провести місцеві вибори лише за умови відновлення контролю на своїх східних кордонах.

«Щоб це сталося, Путін повинен припинити свою підтримку сепаратистів у регіоні. Українське керівництво повинно підготувати законодавчі засади, але, очевидно, що неможливо провести демократичні вибори в умовах збройного протистояння», - заявила лідер європейських «зелених».

Вона зазначила, що сьогодні ЄС повинен вживати дипломатичних зусиль і застосовувати політику санкцій для відновлення миру на сході України, щоб Росія чітко зрозуміла, що порушення міжнародного права має наслідки.

«Сьогоднішнє рішення підкреслює відданість ЄС підтримці стабільності в Україні, і це є надзвичайно важливим для безпеки усього континенту», - наголосила Гармс.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада ЄС схвалила принципове рішення про продовження на подальші півроку – до 31 січня 2017-го – економічних обмежувальних заходів, уведених відносно Росії через її агресію проти України.

Далі, за процедурою, це рішення буде внесене для остаточного юридичного затвердження без обговорення на одне з подальших засідань Ради ЄС на рівні міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-