Президент озвучив українські пропозиції для

Президент озвучив українські пропозиції для "нормандської" зустрічі

Укрінформ
Україна пропонує під час найближчої зустрічі в "нормандському форматі" на вищому рівні приділити особливу увагу питанням послідовності і гарантій виконання взятих на себе зобов'язань у рамках "Мінського процесу".

Про це під час спільної прес-конференції з Президентом Франції Франсуа Олландом заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Впевнені в тому, що ці питання (виконання Мінських домовленостей - ред.) можуть бути обговорені найближчим часом на зустрічі в "нормандському форматі" на вищому рівні. У нас є пропозиції до порядку денного. Це і обговорення безпекових критеріїв, і обговорення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на окупованій території, це й звільнення заручників, це й формування дорожньої карти з приділенням особливої уваги питанням послідовності і питанням гарантій взятих на себе зобов'язань щодо Мінського процесу", - сказав Порошенко.

Він подякував французьким, німецьким партнерам, президенту Єврокомісії та лідерам країн-членів ЄС  за чітку і принципову позицію щодо продовження санкцій.

"Ми наголошуємо на тому, що Україна віддана Мінським домовленостям, Україна імлементує і виконує чітко всі взяті на себе зобов'язання. І в цьому випадку продовження санкцій напряму пов'язане з процесом деокупації, виведення російських військ з нашої території, припинення постачання озброєння, боєприпасів, техніки, забезпечення безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю територію, включаючи неконтрольовану ділянку україно-російського кордону, звільнення заручників, початок політичного процесу", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що останні події і кроки, зокрема звільнення українських політв'язнів Надії Савченко, Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка, доводять ефективність "нормандського формату", і висловив надію, що процес звільнення заручників буде продовжено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-