Олланд розказав про підготовку

Олланд розказав про підготовку "нормандської" зустрічі

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд розповів про підготовку нової зустрічі у "нормандському форматі" та запевнив, що санкції проти РФ будуть послаблені лише у разі виконання Мінських домовленостей.

Про це він заявив після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готуємо нову зустріч в "нормандському форматі" для того, щоб ще більше посилити зрушення і прогрес виконання подальших етапів Мінського процесу", - повідомив французький президент.

Він наголосив, що питання зняття санкцій прив'язане до виконання Мінських угод.

"І саме для того, щоб дотримуватися всіх домовленостей і зобов'язань (у рамках Мінських угод - ред.), ми дуже уважно також прив'язуємо питання санкцій до цього", - сказав Олланд, додавши, що процес моніторингу за виконанням положень Мінських угод триває.

"В плані безпековому ми бачимо значні зрушення, хоча не виконані всі умови і дати цього процесу, зокрема це стосується виборчого законодавства, проведення виборів на сході України, звільнення всіх заручників і також гарантії того, що кордон знову контролюється Україною. Тобто повний пакет Мінських угод має бути виконано", - сказав Олланд.

Як відомо, 8 червня сенат Франції переважною більшістю голосів ухвалив резолюцію, положення якої з одного боку підтверджують прихильність Франції до повного визнання суверенітету України, але з іншого - закликають уряд Франції до поступового та часткового пом'якшення санкцій проти РФ. У зв'язку з цим МЗС України оприлюднило офіційний коментар, що резолюція свідчить про недостатнє усвідомлення французькими сенаторами, наскільки глибоко РФ порушує міжнародне право.

Як повідомлялося, сьогодні Президент України перебуває з візитом у Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-