Онищенко розповів, навіщо прибув до НАБУ

Онищенко розповів, навіщо прибув до НАБУ

Оновлено
Укрінформ
У розмові з журналістами Онищенко зазначив, що прибув у НАБУ, аби з’ясувати, у чому його звинувачують, і отримати документи, які містять докази його вини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З боку НАБУ сказано багато обвинувачувальних слів на мою адресу. Але на сьогодні зі мною ніхто не зв’язувався, ніхто мені нічого не передавав. Я хочу, щоб мені передали усі документи, які підтверджують докази моєї вини", - сказав народний депутат.

Він також заявив, що слідчі органи повинні дотримуватись презумпції невинуватості й "припинити голослівні звинувачення", а його провину має довести суд.

"Я хотів би, щоб дотримувались презумпції невинуватості, і припинили цей піар і голослівні звинувачення про те, що я керівник якоїсь банди. Хто винен, вирішує сьогодні суд, і не потрібно порушувати права людини, в тому числі і з боку НАБУ", - наголосив Онищенко.

Він поскаржився журналістам, що на даний час дуже багато його соратників і родичів арештовують або викликають на допити і "вимагають дати покази" проти нього.

"Ми входимо в режим 37-го року. Затримують десятками людей і у всіх вимагають давати покази на мене. Їм заявляють: або ви даєте покази на Онищенка, або будете сидіти, а вийти зможете лише під величезні мільйонні застави", - сказав народний депутат.

Онищенко повідомив, що на сьогодні арештовано його юриста і висуваються обвинувачення його матері.

Відповідаючи на запитання, кому вигідно обвинувачувати його в організації злочинної схеми з продажу газу через "Укргазвидобування", Онищенко заявив, що "це просто намагання влади відвернути увагу від існуючих проблем у державі".

"Це відбувається тоді, коли людям підвищують тарифи і зростають ціни, тоді завжди когось арештовують. Це робиться для того, щоб після того, як тарифи підвищили вдвічі, увагу суспільства переключити на мене", - сказав Онищенко.

"В НАБУ і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі немає ніякої доказової бази. Я не думаю, що Верховна Рада буде голосувати за цю маячню", - додав Онищенко щодо того, чи чи знайдеться, на його думку, у Верховній Раді достатньо голосів, аби зняти з нього депутатську недоторканність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-