Росія готується до війни – канадська розвідка

Росія готується до війни – канадська розвідка

Укрінформ
У Росії останнім часом триває активний процес модернізації і переозброєння армії, що може свідчити про підготовку країни до війни.

Про це йдеться у рапорті канадської розвідки CSIS, про який пише польське видання Gazeta Wyborcza.

“На переконання CSIS, Росія останнім часом розпочала масштабне переозброєння своєї армії. Модернізація також відбувається в основних частинах збройних сил. Країна готується до війни”, - пише видання, посилаючись на аналіз канадської розвідки.

Газета зазначає, що у рапорті на 104 сторінках CSIS підкреслює, що вплив президента РФ Володимира Путіна у країні не підлягає жодному сумніву і його позиції ніщо не загрожує.

Наголошується, що ймовірно він і надалі здійснюватиме свою експансіоністську політику, намагаючись розширити сферу впливу Москви за кордоном.

У документі виключається відкриття Росією нового фронту “гібридної” війни. “Натомість Москва може відкрити новий фронт, уже не намагаючись приховати чи уникнути відповідальності, як це було у випадку України”, - зазначає Gazeta Wyborcza.

Як зауважує видання, висновки CSIS можуть безпосередньо впливати на активну позицію Канади щодо російської агресії. Зокрема, Канада нещодавно прийняла рішення направити 4 тис. своїх військовослужбовців у країни Центрально-Східної Європи, де вони становитимуть частину військ НАТО, які охоронятимуть східний фланг Альянсу.

Gazeta Wyborcza зазначає, що у той час як деякі європейські політики, наприклад глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр чи екс-президент Франції Ніколя Саркозі, закликають до поступового пом’якшення санкцій проти Росії, Канада має іншу думку з цього приводу. У рапорті CSIS підкреслюється, що Росія не висловлюватиме особливого бажання найближчим часом до мирної співпраці з Європою і Північною Америкою.

Канадська розвідка зауважує, що нинішні економічні санкції проти Москви до цього часу не дали жодного результату у справі зміни російської політики щодо Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-